Bestuur

Het bestuur van ViB Alkmaar wordt gevormd door de volgende personen:

Bianca-Boon

Voorzitter ViB Alkmaar:
Bianca Boon

voorzitter@vrouwinbedrijfalkmaar.nl

Toen ik qua werkzaamheden bij Flynth Adviseurs en Accountants mijzelf ontwikkeld had tot een bepaald niveau, hoorde het bijwonen van netwerkbijeenkomsten ook bij mijn taak. Ik ging op zoek naar een netwerk waar ik me prettig bij voelde. Tijdens mijn eerste bijeenkomst bij het ViB viel het me gelijk op dat zakelijkheid en persoonlijkheid bij dit netwerk door elkaar heen lopen. Dit is iets wat mij direct aansprak. Een netwerkrelatie opbouwen kan ook alleen maar als je persoonlijk bij iemand betrokken voelt. ViB is een groep vrouwen die enorm varieert en die bruist van de kennis en ideeën. Na elke bijeenkomst krijg ik weer inspiratie en energie.

Toen Eva Cochius mij vorig jaar (2014) benaderde om voorzitter van deze club te worden, heb ik wel even moeten nadenken. Een bestuursfunctie kost nou eenmaal tijd en die moet wel voorhanden zijn. Uiteindelijk heb ik de beslissing genomen om voorzitter te worden en wel om de reden dat dit netwerk mij geen energie kost maar energie oplevert.

fakkeldij-wina

Penningmeester:
Wina Fakkeldij

penningmeester@vrouwinbedrijfalkmaar.nl

Sinds januari 2014 ben ik penningmeester van ViB. Ik heb een administratiekantoor, genaamd: Finfisca Administraties te Oudkarspel. Penningmeesterschap is mij natuurlijk op het lijf geschreven vanuit mijn specialisme. Dat wat voor velen een last is, is voor mij een lust ;). Het is daarom voor mij een kleine moeite om het ViB daarin te ondersteunen en heb daarom ook niet getwijfeld toen ik hiervoor gevraagd werd.

Het delen van ervaring en kennis vind ik erg belangrijk. Een fijne bijkomstigheid is dat ik de bijeenkomsten ook ervaar als het praten met ‘collega’s’, wat ik als eenvrouwszaak natuurlijk dagelijks niet meer meemaak.

 ellen-copini

Secretaris:
Ellen Copini

secretaris@vrouwinbedrijfalkmaar.nl

Ik ben al jaren lid van het ViB, maar mijn betrokkenheid stond op een laag pitje. Veel bijeenkomsten waren op vrijdagmiddag en door privéomstandigheden was ik op dat tijdstip meestal verhinderd. Toen ik wel weer een ViB-bijeenkomst bezocht, werd een nieuw initiatief besproken: Co-Working. Leden werden gevraagd om lid te worden van de Co-Working commissie. Ik heb me toen spontaan opgegeven om zodoende toch meer betrokken te zijn bij het ViB. Ik heb daarvan geen spijt! Keer op keer moet ik constateren dat het ViB bestaat uit leuke vrouwen met heel verschillende kwaliteiten, die de contacten boeiend maken.

Ik heb dan ook niet geaarzeld toen mij in januari 2016 werd gevraagd om ook secretaris van het bestuur te worden.

Ik vind het leuk om over mijn werk als advocaat en mediator in letselzaken en arbeidszaken te praten en te merken dat ViB-leden daarin geïnteresseerd zijn. Tegelijkertijd vind ik het boeiend om te horen waar andere ViB-leden mee bezig zijn. Het verruimt je blik.

birgit-profielfoto-2016

Activiteitencommissie/website:
Birgit van Wijk

info@vrouwinbedrijfalkmaar.nl

Samen met Annemarie zit ik namens de activiteitencommissie in het bestuur van ViB. Bij de activiteitencommissie is het mijn taak om de communicatie (nieuwsbrieven, uitnodigingen, social media) & PR te regelen en ik beheer de website. En soms ben ik gastvrouw of assistent tijdens een ViB-event of M&G.

Bijna vanzelf ben ik in het bestuur te recht gekomen. Ik had al eens eerder waargenomen voor Annemarie en ik vind de vergaderingen van ViB leuk en interessant. Leuk om de mensen (en hun kwaliteiten) in mijn netwerk nog beter te leren kennen en interessant om te horen welke vraagstukken er zijn, hoe we ViB kunnen verbeteren en ViB tot een goede organisatie kunnen leiden.

Ik heb een grafische ontwerpstudio PoppyRed en ben gespecialiseerd in handlettering en moderne kalligrafie. Ik geef diverse workshops op dit gebied in Noord-Holland.

gerbrandy-annemarie

Voorzitter Activiteitencommissie:
Annemarie Gerbrandy

voorzitterAC@vrouwinbedrijfalkmaar.nl

info over de Annemarie volgt nog.

annemieke-van-steenbergen

Leden administratie:
Annemieke van Steenbergen

ledenadministratie@vrouwinbedrijfalkmaar.nl

Een paar maanden na de oprichting van ViB Alkmaar ben ik lid geworden en ik voel me nog steeds thuis bij ViB, een leuk en leerzaam netwerk. Sinds 2012 verzorg ik de ledenadministratie van ViB.

Dit sluit goed aan bij mijn bedrijf: Annemieke van Steenbergen Secretariaatsservice. Ik bied secretariële ondersteuning aan profit en non-profitorganisaties en doe veel notuleerwerkzaamheden bij vaste opdrachtgevers in de regio Alkmaar.

Ik lever graag een bijdrage aan ViB en heb meteen een goed overzicht van onze leden! Ook de aanmeldingen voor activiteiten lopen meestal via mij.

CONTACT

Contact met Vrouw in Bedrijf Alkmaar? Stuur een bericht met dit contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Sending

Website-beheer:  PoppyRed Ontwerpstudio  |  Technische realisatie: Wennies Advertising

Log in with your credentials

Forgot your details?